О святая блаженная мати Матроно, душею на Небеси пред Престолом Божиим предстоящи, телом же на земли почивающи, и данною ти свыше благодатию различные чудеса источающи. Призри ныне милостивным твоим оком на ны, грешныя, в скорбех, болезнех, греховных искушениих дни своя иждивающия, утеши ны, отчаянныя, исцели недуги наши лютыя, от Бога нам по грехом нашим попущаемыя, избави нас от многих бед и обстояний, умоли Господа нашего Иисуса Христа простити нам вся наша согрешения, беззакония и грехопадения, имиже мы от юности нашея даже до настоящего дне и часа согрешихом, да твоими молитвами получивше благодать и велию милость, прославим в Троице Единаго Бога: Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Матронушка, помоги мне, родненькая. Если получится, хочу к тебе съездить, поклониться святым твоим мощам. Помолись за меня, блаженная Матронушка, помоги мне, родненькая. Помоги исправить старые ошибки во благо, чтобы все устроилось скоро и хорошо, да сотворит с нами Господь по милости Господней, по Его доброте, по Его воле.
Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради блаженныя старицы Матронушки, услыши мою слабую молитву, не оставь меня, помоги мне. Господи, не оставь, помоги. Господи, услыши мя и помилуй. Не дай впасть в грех отчаяния, не дай впасть в грех неверия. Верую и исповедую Тебя, Господи, и да не постыжуся во веки. На Тебя уповаю, Господи Иисусе, на Тебя, помоги, Господи!
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.